Elektrisch stuurhuis

Tegenwoordig, hebben meer en meer auto’s elektrische stuurbekrachtiging. De meeste auto’s werkte eerder met het hydraulische systeem, maar de elektrische stuurbekrachtiging is meer en meer gezien.

In een paar jaar zijn de meeste auto’s uitgerust met elektrische stuurbekrachtiging en dit zal uiteindelijk bij elke personenwagen en bedrijfswagen toegepast worden.

Technologie gaat voort

De technologie achter elektrische stuurbekrachtiging is steeds verder ontwikkeld in de afgelopen jaren. Zoals eerder gezegd werkte de meeste fabrikanten met hydraulische systemen.

Het systeem bestaat uit een hydraulische pomp, slangen en drukcilinder. De hydraulische pomp wordt aangedreven via een V-riem of getande riem en loopt permanent mee.

De voordelen

Het elektrisch stuurhuis heeft vele voordelen ten opzichte van de hydraulische stuurinrichting. Bij gebruik van een elektrisch stuurhuis betekent dit een aanzienlijke besparing van de ruimte onder de motorkap.

Ruimte die auto ontwerpers gretig bijvoorbeeld een lager neus (voor betere weerstand) of een kortere motorkap, met het voordeel, meer interieur ruimte gebruiken zullen. Een elektrische systeem heeft geen olie en geen slangen met alle voordelen van een lager brandstofverbruik doordat de bekrachtiging alleen ingeschakeld wordt bij werkelijk gebruik hiervan.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten of producten? Aarzel dan niet om vrijblijvend informatie of een prijsopgave aan te vragen. Wij zullen ervoor zorgen dat u binnen 24 uur een antwoord of een offerte van ons heeft gekregen.

Met Vriendelijke Groet,
Dewie Heuvelink

Vraag of aanvraag?

  Uw naam (*)

  Adres

  Postcode

  Plaats

  Tel.

  Kenteken

  Uw email (*)

  Onderwerp

  Uw bericht

  WhatsApp WhatsApp contact?